Biltema Foundation lahjoittaa 215 000 euroa Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle

Biltema Foundation lahjoittaa 215 000 euroa Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle

Biltema Foundation kertoo lahjoittavansa 215 000 euroa (2,5 miljoonaa Ruotsin kruunua) Lääkärit Ilman Rajoja (Médecins Sans Frontières, MSF) -järjestön tärkeään työhön Ukrainassa ja muissa maailman kriiseissä.

Lahjoituksellaan Biltema Foundation osoittaa, että tuen antamisen jatkaminen on elintärkeää niille järjestöille, jotka työskentelevät etulinjassa maailman kriisialueilla. Se on ajankohtaista erityisesti viimeaikaisen traagisen tapahtuman jälkeen, kun yksi Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön toimistoista Ukrainassa pommitettiin.

– Lahjoitus Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle kertoo Biltema Foundationin sitoutumisesta humanitaariseen tuen antamiseen sekä solidaarisuudesta niitä kohtaan, jotka kärsivät eniten konflikteista ja katastrofeista. Aikana, jolloin mediakattavuus ei ole yhtä vahvaa, on tärkeämpää kuin koskaan, että jatkamme tuen antamista niille järjestöille, jotka ovat kaikkein haavoittuvimpien rinnalla, olosuhteista riippumatta, toteaa Biltema Foundationin edustaja Adelina Voci.

Lääkärit Ilman Rajoja on toiminut Ukrainassa eri aikoina vuodesta 1999 lähtien. Nykyään järjestö tarjoaa terveydenhuoltoa ja lahjoittaa tarvikkeita ja koulutusta sotien uhreja hoitaville sairaaloille. Järjestön pitkäjänteinen ponnistelu hoivan tarjoamiseksi haastavimmissa olosuhteissa on elintärkeää ja samalla myös inspiroivaa.

– Olemme erittäin kiitollisia Biltema Foundationin lahjoituksesta. Se vaikuttaa merkittävästi työhömme Ukrainassa sekä muiden kriisien keskellä, joissa työskentelemme. Tarve on valtava ympäri maailmaa, ja jokaisella lahjoituksella pelastetaan henkiä, sanoo Ida Bah, joka työskentelee Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön varainhankintapäällikkönä Ruotsissa.

Lahjoituksensa myötä Biltema Foundation vahvistaa, että se on sitoutunut tukemaan maailman haavoittuvimpia, ja samalla se kehottaa muita organisaatioita ja yksilöitä tekemään samoin. Yhdessä voimme vaikuttaa ja saada aikaan ratkaisuja.