LED-työvalo – kuluttaa vähän ja kestää mekaanisia rasituksia
LED-lamput ovat uudistaneet valonlähdemarkkinoita monesta syistä. Toteutuksesta riippuen LED-lampun sähkönkulutus voi olla jopa 80 % pienempi kuin perinteisen hehkulampun. Merkittävintä on kuitenkin se, että LED-lamput kestävät suhteellisen paljon kolahduksia ja iskuja. Tämän vuoksi suosittelemme raskaampiin töihin LED-lampuilla varustettuja työvaloja (työvalaisimia) halogeeniversioiden sijaan.
Valaisualue
Vaatiiko työtehtäväsi kirkasta valoa pienehköllä alueella? Silloin kannattaa valita ns. toisen sukupolven työvaloja. Niissä diodien valo kulkee heijastimen kautta, jolloin sen ohjaaminen ja keskittäminen tiettyyn paikkaan on helpompaa.
Kenties työssäsi on kuitenkin tärkeää, että ympärillä oleville pinnoille tulee hyvin valoa? Näihin kohteisiin tarvitaan työvaloja, joiden valaisualue on laaja. Kun työvalon valaisukulma on 80 astetta, alueet sekä oikealla että vasemmalla ovat hyvin näkyvissä.
Miten työvalot asennetaan?
Monissa työvaloissa on pidike, joka kiinnitetään alustaan ruuveilla. Voit lukea niistä lisää kunkin mallin kohdalta. Asennuksessa on ehdottomasti huomioitava paikalliset määräykset.
Miten teoreettinen ja todellinen valoteho eroavat toisistaan?
Teoreettinen valoteho on lampusta saatu suurin lm-lukema testiympäristössä, jossa kaikki olosuhteet ovat optimaaliset. Todellinen valoteho on se valovirta, jonka lamppu voi tuottaa normaaleissa työolosuhteissa.
Kuinka kirkkaan työvalon tarvitsen?
Työvalon kirkkaus valitaan sen mukaan, kuinka suuri alue lampulla on valaistava. Jos lampun valaisukulma on laaja, pinnoille tulee paljon vähemmän valoa kuin silloin, kun valaisukulma on kapea ja siten valoa keskittävä.