Jotta pakastetut elintarvikkeet eivät vahingoittuisi pakastimessa, tarvitaan pakastepusseja, jotka kestävät kylmää ja jotka suljetaan mahdollisimman vähän ilmaa sisälle, jotta pussi on mahdollisimman lähellä ruokaa.
Käyttökohteita pakastepusseille
Elintarvikkeiden pakastaminen
Pakastepussien varsinainen käyttötarkoitus on ruokatavaroiden pakastaminen. Pussit ovat ihanteellisia lihan, kalan, vihannesten, marjojen ja muiden elintarvikkeiden säilyttämiseen, ja ne auttavat ylläpitämään ruoan laatua ehkäisemällä jääpoltteen muodostumista ja kosteuden tunkeutumisvaaraa.
Kotiruoan säilyttäminen
Käytä pakastepusseja etukäteen valmistettujen kotitekoisten ruokien säilyttämiseen. Sen avulla voit suunnitella aterioita ja käyttää pakastimesta valmiita vaihtoehtoja.
Kylmälaukkujen varaajat
Täytä pakastepusseja vedellä ja jäädytä ne kylmävaraajiksi. Varaajien avulla voit pitää ruokia ja juomia viileinä kylmälaukuissa retkien, piknikien tai telttailun aikana.
Annostelu
Pakastepusseilla voi jakaa suuria elintarvikemääriä pienempiin ennen pakastamista. Silloin voit ottaa pakastimesta sopivan määrän haluamaasi elintarviketta vaikuttamatta pakkauksen muuhun sisältöön.
Yrttien ja vihreiden lehtivihannesten säilytys
Pakastepussit soveltuvat yrttien ja vihreiden lehtivihannesten säilyttämiseen pakastamalla. Pussien avulla on helppo ottaa haluttu määrä ilman koko paketin sulattamista.