Itse tehdyt joulumakeiset

Itse tehdyt joulumakeiset

Kotitekoiset makeiset parasta ikinä! Anna kodin täyttyä tuoksuista, jotka saavat kielen kostumaan ja makuhermot tanssimaan. Tee joululeivonnasta kodikas tilanne perheen tai ystävien kanssa ja luo uusia perinteitä eteenpäin vietäväksi. Tästä saat meiltä varhaisen joululahjan: kaikkein herkullisimmat joulumakeisreseptimme!

Rapeat suklaaseen kastetut maissihiutaleet

Nekunmakuiset suklaaseen kastetut maissihiutaleet. Nopeasti ja helposti valmistuva joulumakeinen, josta kaikki pitävät. Sillä mikä voi mennä pieleen, kun kyse on suklaanmakuisista makeisista?

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 4 rkl kaakaota
  • 200 g voita
  • 100 g suklaata (valitse mieleisesi)
  • 1 dl siirappia
  • 8 dl maissihiutaleita

Ohje

  1. Kiehauta kattilassa sokeri, kaakao, voi, suklaa ja siirappi. Anna kiehua hiljalleen 3–4 minuuttia.
  2. Kaada joukkoon maissihiutaleet. Sekoita varovasti, jotta ne eivät rikkoudu.
  3. Jaa seos pieniin muffinssivuokiin.
  4. Laita jääkaappiin ja anna jäähtyä muutama tunti.

Nekut – joulun suosikkimakeinen

Tästä löydät todellisen jouluklassikon - nekut! Se on monien suosikki ja tuskin on makeisia, joista tulisi joulu enemmän mieleen! Makoisia hetkiä! 

Ainekset noin 70 kappaleeseen

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl voita
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1 dl paahdettua, pilkottua mantelia

Ohje

  1. Sekoita vispikerma, siirappi ja sokeri kattilassa.
  2. Sekoita välillä noin 20–35 minuuttia. Seos on valmis, kun se läpäisee pisaratestin tai lämpötila on noussut 124 °C:seen. Tee pisaratesti lasillisella kylmää vettä. Ota vähän seosta lusikkaan ja tiputa sitä veteen. Ota seos vedestä sormillasi. Jos seos on valmis, sen voi muotoilla palloksi ja sen koostumus on sopivan sakea.
  3. Lisää mantelit ja voi
  4. Jaa seos pieniin makeismuotteihin.
  5. Säilytä jääkaapissa ja anna jähmettyä.

Jääsuklaata ja pähkinärouhetta – nopeaa ja helppoa

Valmista suosittua ja jouluista jääsuklaata, joka kirjaimellisesti sulaa suussa. Lisää päälle mantelia – ja voilá – täydellinen joulumakeinen on valmis!

Ainekset noin 50 kappaleeseen

  • 200 g suklaata – valitse itse, haluatko tummaa, vaaleaa vai kenties valkoista
  • 150 g kookosrasvaa
  • 0,5 dl manteleita
  • 0,5 tl hiutalesuolaa
  • Pieniä alumiinimuotteja

Ohje

  1. Lohko suklaa metallikulhoon. Aseta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle. Sekoita ja anna suklaan sulaa.
  2. Sekoita joukkoon kookosrasva ja anna sen sulaa.
  3. Pilko manteli hienoksi ja paahda se nopeasti paistinpannussa pienen voinokareen ja suolahiutaleiden kanssa.
  4. Kaada suklaa alumiinivuokiin.
  5. Ripottele päälle pähkinärouhe.
  6. Aseta makeiset jääkaappiin ja anna jähmettyä.

Toivomme, että olet löytänyt ideoita vapaapäivän tai illan viettämiseen keittiössä omia joulumakeisia valmistaen. Käytä tilaisuus hyväksesi ja ota mukaan joku, josta pidät – joululeivonta on yhdessä vielä hauskempaa!

Etkö löytänyt tarvitsemiasi leivontatarvikkeita? 

Käy katsomassa suuresta keittötarvikevalikoimastamme

Aiheeseen liittyvät artikkelit

5 vinkkiä onnistuneeseen piparkakkutaloon

5 vinkkiä onnistuneeseen piparkakkutaloon

Rakenna unelmiesi piparkakkutalo, se ei ole niin vaikeaa kun voisi kuvitella. Lue meidän vinkit!

5 mahtavaa joulukalenteri-ideaa

5 mahtavaa joulukalenteri-ideaa

Mitä jos tekisit joulukalenterin itse tänä vuonna? Tutustu vinkkeihimme, miten kokoat itse viisi eriteemaista joulukalenteria.

Osta tekokuusi!

Osta tekokuusi!

Tekokuusella on monia etuja perinteiseen kuuseen verrattuna - lue lisää!